SEIZOENSWISSEL

Meer dan 83 jaar ervaring.

WIJ TONEN U DE WEG NAAR DE IDEALE WINTERBAND
Bandenwissel

Hoe gaan we te werk? 

Een bandenwissel wordt steeds op afspraak uitgevoerd. Afhankelijk van de drukte voeren wij een bandenwissel uit in een half uur tot een uur. Als je de drukte voor wilt zijn, kan je best een afspraak inplannen vóór het wisselseizoen (maart/april en oktober/december). Je vermijdt zo lange wachttijden. 

 

Een complete bandenwissel omvat

  • Demontage van je oude banden

  • Balanceren wielen

  • Montage van je nieuwe banden

De montageprijs varieert naargelang uw bandenmaat. Het is mogelijk om de gewisselde banden op te slaan in ons bandenhotel. 

 

Leasemaatschappijen

Wij zijn erkend door de leasingmaatschappijen. Contacteer een van onze bandencentrales voor een afspraak. 

WEES DE DRUKTE VOOR

Het wissel van winterbanden zorgt jaarlijks voor grote drukte. Plan vandaag al uw afspraak en vermijdt lange wachttijden tijdens de wisselseizoenen (maart - april & oktober - november)

WAAR ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT?

In België

In België zijn winterbanden niet verplicht. Dit betekent echter niet dat u niet gebaat bent bij winterbanden. Het zachte rubber is bijzonder geschikt bij temperaturen onder 7°. Het profiel van winterbanden zorgt voor extra grip op het wegdek. 

 

De prijs van winterbanden ligt niet hoger dan die van zomerbanden en bovendien verlengen ze de levensduur van uw zomerbanden. Zolang u ze gebruikt, rusten uw zomerbanden uit. 

In het buitenland

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht bij bepaalde omstandigheden. In Duitsland kunt u een boete van €40* krijgen voor het niet rijden met winterbanden tijdens de wintermaanden. Veroorzaakt u een ongeval, dan loopt u bovendien kans dat uw verzekeraar niet uitkeert. 

Winterbanden verplicht

*Informeer je steeds voor vertrek over de geldende wetgeving. Banden de Condé kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele verouderde informatie.

WINTERBANDEN

Winterbanden bieden veel meer grip in winterse omstandigheden. Van zodra de temperatuur onder 7° zakt, bent u gebaat bij winterbanden. De remweg van een winterband bij een besneeuwd wegdek is zo'n 50% korter dan die van een zomerband. 

 

Enkele voordelen van een winterband:

  • Meer grip

  • Kortere remweg

  • Lange levensduur

  • Winterbanden kunnen niet 'bevriezen'

  • Verhoogde veiligheid

VIERSEIZOENSBANDEN

Vierseizoensbanden zijn een alternatief voor aparte zomer- en winterbanden. Een vierseizoensband is echter geen volwaardige winter- of zomerband. Dit betekent dat u met deze oplossing nooit de optimale seizoensoplossing hebt.

 

Een vierseizoensband is ideaal voor mensen die maximum 12.000km/jaar rijden.