Opgelet als u straks de wagen neemt: veel meer klapbanden door extreme hitte

Door de aanhoudende hitte krijgen meer automobilisten af te rekenen met klapbanden en autopech. Dat meldt pechverhelpingsdienst VAB aan VTM. In de eerste helft van juli kreeg VAB al bijna een vijfde meer oproepen voor klapbanden. Verwacht wordt dat dat aantal nog gaat oplopen met de hittegolf.

Drukke dagen voor pechverhelpingsdiensten ter lande. Door de aanhoudende hitte krijgen meer automobilisten af te rekenen met autopech en klapbanden.

“Door de extreme hitte wordt het rubber van de banden zachter”, klink het bij VAB. Als je banden zachter zijn, kunnen kleine defecten of schade grote gevolgen hebben. “Als je band dan al niet in goede staat is, kan dat sneller voor defecten zorgen, zoals scheurtjes en dus lekke banden tot gevolg”, aldus nog Joni Junes van VAB.

Je band repareren duurt veelal maar tien minuten, maar voorkomen is beter dan genezen. Zo is het levensbelang bij warm weer om na te kijken of je bandspanning op peil is, ook is het belangrijk dat je banden van goede kwaliteit zijn.

Bron: Nieuwsblad.be


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square