UITLIJNEN

Meer dan 83 jaar ervaring.

VOORDELEN VAN HET UITLIJNEN VAN JE WAGEN

Wanneer moet je je uitlijning laten controleren? 

 

Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan worden afgesteld. Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken. 


De uitlijning moet worden gecontroleerd als:

  • Je een aanrijding hebt gehad

  • Je banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen

  • Je wagen naar één kant trekt of zwenkt 

  • Je stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt

  • Je een nieuw stel banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wil rijden

  • Je een onderdeel van de ophanging vervangt
     

Een goede uitlijning zorgt ervoor dat de slijtage en belasting van je banden tot een minimum beperkt worden. Dit zorgt voor een optimaal rijcomfort maar ook voor een langere levensduur van je banden. Bovendien helpt een goede uitlijning je brandstof te besparen en stuuronderdelen slijten minder snel.

 

Laat je wagen steeds uitlijnen bij aankoop van nieuwe banden. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid op de weg. 

Uitlijnen
Uitlijnen

Hoelang duurt een uitlijning?

 

Een uitlijning voor- of achteraan kan meestal worden uitgevoerd in ongeveer 30 minuten. Dit hangt sterk af van het type voertuig en de wachttijden. Bij de uitlijning worden de banden gecontroleerd volgens de specificaties van de autoconstructeur. Voor een uitlijning voor- en achteraan moet u ongeveer 60 minuten rekenen. 

 

Wij lijnen uw voertuig steeds uit met behulp van de modernste computertechnologie.

BALANCEREN

Wanneer je wagen bij een bepaalde snelheid aan het trillen gaat, dien je de wielen te laten balanceren. Aan de hand van kleine gewichten gaan we de balans van het wiel herstellen waardoor je opnieuw vlot de baan op kan. 

 

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat trillen. Bij een goed gebalanceerd wiel is je wegcontact optimaal. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van je auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.